El CESM ja comença a treballar en el futur socieconòmic de Mataró

L’any passat, el Consell Econòmic i Social de Mataró va haver de modificar el seu pla de treball per ajudar a combatre l’impacte de la pandèmia a la ciutat, aquest 2021 però, ja ha pogut reprendre les accions que tenia previstes per al futur de Mataró

El CESM ja comença a treballar en el futur socieconòmic de Mataró

El Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM), l’òrgan on representants de l’empresariat, els sindicats i els grups municipals proposen i debaten les polítiques socioeconòmiques del municipi, fa balanç de les seves actuacions de l’any passat i ja prepara el seu pla d’acció per aquest 2021. 

L’any passat, a causa de la pandèmia, el consell va haver de modificar el seu pla de treball i ajudar la Taula de reconstrucció social i econòmica de Mataró a impulsar mesures contra la crisi. Entre les seves propostes, destaquen els ajuts en forma d’avançament de 400 euros a unes cinquanta persones en situació  d’ERTO; l’elaboració d’un banc d’empreses del Maresme amb productes i serveis per fer front a la Covid-19 o la donació de més d’un miler de protectors facials a negocis i ajuntaments de la comarca, entre d’altres.  

Però, tot i centrar-se en la reconstrucció social i econòmica de Mataró, el consell també va poder executar d’altres accions dels àmbits on té competència. Així, va instar l’Ajuntament a demanar a les administracions supramunicipals més recursos en matèria d’ocupació, formació i promoció econòmica i va definir les prioritats que ha de tenir la ciutat a nivell estratègic.   

Ara l’objectiu del consell és reprendre el seu pla de treball fins al 2023. Aquest pla inclou diverses línies d’actuació que inclouen polítiques industrials, d’activitat econòmica als polígons, de formació i d’ocupació, d’economia social i solidària, de responsabilitat social i de salut. A banda, el consell també s’ha proposat difondre, tant el seu paper, com totes les seves actuacions. 

Tots aquests objectius previstos, però, hauran de complementar la contribució i la participació del consell en la Taula per a la reconstrucció social de Mataró, un òrgan directiu creat arran de la pandèmia i que encara està treballant.  

Informa: B. Doñate