El 80% dels locals d’oci nocturn de Mataró tornaran a la feina

El Tribunal Superior de Justícia avala que discoteques i bars musicals puguin recuperar l’activitat des d’aquesta mitja nit. Una represa que afronten amb “il•lusió i cautela”

El 80% dels locals d’oci nocturn de Mataró obriran aquest cap de setmana, amb el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que avala la tornada a l’activitat d’aquest sector a partir d’aquesta mitjanit. Ho ha avançat el responsable d’Oci Nocturn del Gremi Hostaleria i Turisme de Mataró, Sergi Vallbona, que ha assegurat que tornen a la feina amb il·lusió però també amb cautela després de 19 mesos de tancament.

Vallbona ha assegurat que entén que alguns locals esperin al proper cap de setmana per reobrir, com ja han anunciat alguns negocis de Barcelona, pel gran volum de despeses que comporta recuperar l’activitat, davant la possibilitat que anunciïn l’obertura i hi hagi un pas enrere a l’últim moment, com alerten que ha passat moltes altres vegades.

Tot i l’obertura total de l’oci nocturn, es mantenen certes restriccions, com l’obligatorietat de presentar el certificat Covid, l’ús de la mascareta o la prohibició de beure a la pista. El responsable d’Oci Nocturn del Gremi Hostaleria i Turisme de Mataró, Sergi Vallbona, reconeix que la més difícil de fer complir serà l’ús de la mascareta i apel·la a la responsabilitat individual.

Els locals d’oci nocturn ja estan fent proves amb diferents aplicacions que recullen la informació del sistema de salut i de farmàcies per constatar si el client que vol accedir al local compta amb el certificat Covid o compleix els requisits equivalents.

Les discoteques podran obrir fins a les cinc de la matinada entre diumenge i dijous i fins a les sis les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius. Pel que fa als bars musicals, podran estar oberts fins a dos quarts de tres entre setmana i fins a les tres els caps de setmana.

Informa: C.Sánchez