Dos milions d'euros per impulsar l'smart textile al Maresme

Els ajuntaments de Mataró i Calella juntament amb el centre tecnològic Eurecat i la Fundació Tecnocampus s’alien per donar un nou impuls a l’smart textile (teixit intel·ligent) al Maresme a través del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial de Mataró-Maresme. Un programa amb pressupost de prop de 2 milions d’euros i que ha estat subvencionat amb gairebé 1 milió d’euros pel Fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). La iniciativa ha estat presentada aquest matí a la seu d’Eurecat Mataró per l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote, l’alcaldessa de Calella, Monsterrant Candini, el director general de negoci d’Eurecat Miquel Rey, i Paulí Aluart, president d’ASEGEMA. A través d’aquest projecte es vol que les empreses del sector tèxtil del territori puguin ser més competitives i generar més ocupació. 

En aquest sentit, una de les propostes és obrir tant Eurecat com el TecnoCampus a empreses del sector del tèxtil perquè hi puguin desenvolupar els seus prototips i productes. Una acció emmarcada en el reforç del projecte Reimagine Textile que comparteixen Eurecat i el TecnoCampus, que dins d’aquest projecte s’encarregarà de liderar l’àmbit de l’emprenedoria del sector del teixit. 

Entre altres propostes també se subvencionarà una iniciativa per crear un ecosistema innovador per articular iniciatives de transferència de coneixement tecnològic en indústries del disseny. Amb aquesta iniciativa, anomenada Maresme Innova-Tech-Talent es vol connectar més i millor la indústria tèxtil catalana.

A través del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial de Mataró-Maresme  també es crearà a Calella l’Sport City Lab. Amb aquesta proposta es vol aprofitar les diverses competicions esportives que acull Calella (com la Volta Catalunya o l’Ironman) per testejar les innovacions tèxtils en l’àmbit de l’esport.

Informa: S.Ruiz/J. Méndez