Demanen instal·lar terrasses a la part baixa del carrer de Cuba

El Gremi d'Hostaleria i Turisme considera que aquesta iniciativa dinamitzaria la zona de restauració compresa entre la Plaça de Cuba i el Camí Ral i per això demanen instal·lar terrasses en unes franges horàries concretes

Foto: Google Maps
Demanen instal·lar terrasses a la part baixa del carrer de Cuba

El sector de la restauració comença a respirar una mica després de la recuperació del torn de nit i de l’horari ininterromput. Ara, per tal de reincentivar l’activitat en diversos espais de la ciutat, des del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme estan plantejant diverses iniciatives. La més recent planteja la instal·lació de terrasses al Carrer de Cuba, una acció que beneficiaria aquells establiments compresos entra la Plaça de Cuba i el Camí Ral que no disposen de cap espai per servir a l’aire lliure. Tal com explica Enric Batrés, president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, les taules que es col·locarien serien de màxim 4 persones i es permetria la circulació de veïns amb plaça de pàrquing a la zona o el pas de serveis d’emergències.

Aquesta iniciativa és una cosa que comencem en un punt pilot com és el Carrer de Cuba però la intenció és portar-la a diferents carrers de Mataró. Mirant que ha de quedar un pas per vehicles per si ve algú que té pàrquing, per si ha de passar alguna emergència... estarà calculat que puguin passar. Les taules serien de 4 però sempre serien taules més petites del normal i ocuparien el menor espai possible. 

La proposta ha estat molt ben rebuda per tots els establiments d’aquesta àrea. De fet, per Batrés la iniciativa és molt necessària per oxigenar els negocis i per això l’objectiu és estendre-la per altres zones de la ciutat.

S'han apuntat tots el del Carrer de Cuba, agremiats i no agremiats. De moment comencem per la part baixa i l'aniriem pujant cap amunt. Seria donar-li una mica de vida a la restauració. És la forma de poder-ho fer. Tot és trobar fòrmules que donin vida al carrer. A més, el carrer no quedaria mort i continuaríem complint els horaris per no molestar la gent. 

Pel que fa als horaris, es demanaria que es poguessin col·locar les taules de 7 de la tarda a 11 de la nit els divendres, dissabtes i vigílies de festius. A més, també proposen establir períodes en els quals poder tenir les terrasses instal·lades de manera permanent. Alguns d’aquests períodes plantejats són, per exemple, la temporada d’estiu, el Nadal, el Carnestoltes o per Setmana Santa.

La iniciativa s’ha fet arribar a la regidoria en qüestió i a la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró mitjançant una carta enviada el passat 23 d’abril. A hores d’ara, la proposta està en fase de negociació.

Informa: L.Sanmiquel