De la setmana al mes, l’interès de l’economia social i solidària va en augment

La tercera edició de les jornades de l’economia social i solidària amplia la seva durada. Si en les dues anteriors edicions les activitats s’havien concentrat en una setmana, ara s’allargaran durant un mes: del 2 al 30 de juny. Un canvi que respon a l’interès que va generar les dues anteriors Setmanes de l’Economia Social i Solidària, que s’ha traduït en un augment de les activitats proposades. L’acte central serà la Fira d’Entitats de l’Economia Social i Solidària que tindrà lloc el 16 de juny a la Plaça Santa Anna amb l’objectiu de promoure més aquest altre tipus d’economia. Durant el Mes de l'Economia Social i Solidària (MESS) també es vol aprofundir en les alternatives que ofereix el cooperativisme per resoldre problemes socials o transformar l’economia de les ciutats. Per exemple, s’ha programat una taula rodona sobre habitatge cooperatiu una jornada sobre contractació pública responsable o una sessió per aprendre a millorar la comunicació amb perspectiva de gènere.

Una altra de les novetats és que a partir d’aquesta edició serà la Xarxa d’Economia Solidària (XES) de Mataró l’encarregada d’organitzar el MESS, en comptes de l’Ajuntament de Mataró com en les dues primeres edicions. La XES Mataró va néixer fa dos anys per explorar l’economia solidària més enllà del cooperativisme. La relació entre la XES Mataró i la XES Catalunya permetrà que el Cafè de Mar aculli una jornada de l’Escola d’Estiu que organitza la xarxa a nivell català on s’explicarà què és cooperar.

El Mes de l’Economia Social i Solidària arrencarà aquest dissabte a les 11 el matí a la Plaça de la Muralla amb una taula rodona sobre municipalisme i economia social i solidària, acompanyada d’un vermut i un concert. Tots els actes seran gratuïts i es poden consultar a través de la web de l’Ateneu Cooperatiu.

 

Informa: S.Ruiz