Continua en augment l’atur interanual a Mataró i El Maresme

El Maresme suma prop de 1300 aturats més que ara fa un any en la comparativa interanual amb l’abril de 2020

Fotografia: Mataró Audiovisual

Les dades d'atur corresponents al mes d'abril milloren respecte al mes passat però continuen pujant a escala interanuald'acord amb les conseqüencies de la crisi de la Covid però ja d'una manera més sostinguda que en mesos anteriors . Tot i que aquest mes d'abril van trobar feina 100 persones a la ciutat, si ho comparem amb les xifres de l'abril de l'any passat, Mataró compta amb 328 nous aturats. Ara hi ha un total de 10.288 persones desocupades, el que suposa una taxa d'atur del 16,2 per cent.

Pel que fa al Maresme, la xifra d'aturats s'ha reduït en 430 persones aquest mes d'abril respecte al març. Ara bé com en el cas de Mataró, la comarca suma prop de 1300 aturats més que ara fa un any en la comparativa interanual. La taxa d'atur se situa en el 14,4 per cent.

L'atur a Catalunya baixa per segon mes consecutiu. El mes d’abril la xifra de desocupats ha disminuït en gairebé nou mil persones, un 1,7% de reducció respecte del març. És una dada optimista malgrat que en comparació amb l’abril de l’any passat, hi ha un 6% més de persones sense feina. Pel que fa a les dades d'afiliació, s'han creat més de 21 mil llocs de treball nous i més de 88 mil respecte a l'abril de l'any passat. Es trenca així una tendència de 13 mesos de descensos interanuals en les altres a la Seguretat Social.

Informa: O.Debat