Comencen les rebaixes en la majoria de comerços

Les rebaixes d’hivern es posaven en marxa ahir diumenge ja amb importants descomptes en la majoria dels comerços. A molts dels aparadors de les botigues del centre de Mataró s’hi poden trobar preus amb el 50% de descompte, tot i que en alguns les rebaixes s’han iniciat amb opcions agressives que arriben al 70%. De tota manera, la llei de rebaixes espanyola que permet realitzar-ne en qualsevol moment de l’any, ha desvirtuat aquest període que,  tradicionalment, ajudava a rebaixar els estocs de les botigues de roba i parament de la llar. Explica Francina Bigorra, responsable d’activitats de la Unió de Botiguers, que el fet de poder trobar, a dia d'avui, preus molt econòmics tot l'any fa que les rebaixes hagin quedat desvirtuades. 

La responsable d’activitats de la Unió de Botiguers manté que la qualitat i l’atenció especialitzada del petit comerç com a diferenciador de les grans cadenes a l’hora de fer promocions i grans descomptes. Motiu pel qual assegura que no són competència pel petit comerç.

La caiguda de les temperatures i el fred d’aquests darrers dies poden ajudar els botiguers a desfer-se  de l’estoc de roba d’hivern. Les altes temperatures viscudes els darrers dies de desembre havia provocat un estancament de les vendes de roba de fred. D’altra banda, esdeveniments com el Black Friday, que a finals de novembre ja van oferir molts descomptes a les botigues ha contribuït a estancar les vendes durant el període nadalenc.

Informa: S. Ruiz / C. Salad