Baixa l'atur a Mataró mentre creix al Maresme i Catalunya

atur

Lleuger descens de l’atur aquest mes de novembre a Mataró. En els darrers 30 dies, un total de 160 persones han sortit de les llistes de desocupació a la ciutat i a hores d’ara hi ha 8.794 persones sense feina a la ciutat. La taxa de desocupació es manté similar a la del mes passat, superant lleugerament el 14 per cent. 
Si bé la majoria de municipis del Maresme han seguit la mateixa tendència a la baixa de Mataró, algunes localitats han vist incrementada la seva xifra d’aturats. Els casos més destacats han estat Pineda, Malgrat i Calella.

Pel que fa a la globalitat del Maresme, a diferència de a Mataró on ha baixat l’atur aquest mes passat, la llista d’aturats ha augmentat en 621 persones i a hores d’ara són gairebé 26.000 persones (25.584) en situació de desocupació. A hores d’ara la taxa és de l’11’64 per cent.

Catalunya ha registrat un augment de l’atur de 3.208 persones el mes de novembre, el que deixa el nombre de persones en atur en 394.400. En termes interanuals, l’atur registrat baixa a Catalunya en 28.057 persones. El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha afirmat que ”les dades d’atur de novembre són positives perquè són millors que les dels anys 2016 i 2017”.