Amat explica les claus perquè les empreses no facin fallida en cas de crisi econòmica

Fotografia: Mataró Audiovisual

Empreses poc capitalitzades, amb poca aposta per la innovació, la internacionalització i les persones. Segons el catedràtic d’Economia Oriol Amat, aquest és el perfil de companyia que en els propers anys es veurà obligada a tancar. Així ho va assegurar ahir al vespre al Fòrum organitzat per PIMEC Maresme-Barcelonès Nord. L’objectiu de la jornada era reflexionar sobre el canvi que s’està començant a produir a nivell econòmic al món. Un canvi que apunta cap a un creixement més lent de l’economia i que, per tant, pot comportar anys difícils pel món empresarial. En aquest hipotètic escenari, Amat creu que la majoria de negocis que no tinguin en compte internacionalitzar els seus productes o no innovin es veuran obligats a tancar perquè faran fallida.

Segons l’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat, a Catalunya cada any es posen en marxa 100 mil empreses, però se’n tanquen prop de 95 mil. La recepta per evitar aquests tancaments i els que pugui provocar una nova recessió econòmica, segons Amat, passa perquè els empresaris expandeixin els seus coneixements ja sigui viatjant o innovant. El més important, però, creu que és aprendre dels models de negoci d’èxit, ja que el model de negoci és fonamental pel bon funcionament de les empreses.

La jornada va tenir lloc a l’Hotel Atenea Port i va estar presidida pel president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, Joan Pera, i el regidor d’Ocupació i Empresa de Mataró, Sergi Morales.

 

Informa: S.Ruiz/ M.Torres