ACCIÓ ajuda a internacionalitzar empreses locals al Tecnocampus

Acció

El director de l'oficina d'ACCIÓ a Londres, Òscar Martí, s'ha reunit aquest matí amb diverses ‘start-ups’ de la comarca al Tecnocampus per ajudar-les a internacionalitzar-se i a vendre els seus productes en mercats exteriors com és el cas del mercat anglès. La jornada ha estat organitzada per ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya, des d'on es fomenta la innovació i l'obertura a nous mercats amb una xarxa de 40 oficines arreu del món.
Les empreses locals que hi han participat han estat ben diverses, des d'empreses de moda fins a d'altres de caràcter més tecnològic. Una d'elles ha estat 2Shapes, una empresa de joieria personalitzada molt centrada en el mercat americà que ara busca obrir nous horitzons al Regne Unit. Un cop les empreses han estat assessorades el següent pas, explica Òscar Martí, és realitzar un estudi del potencial de mercat i concertar entrevistes amb possibles clients.

Martí assegura que el mercat del Regne Unit, tot i el hàndicap del Brexit, és molt competitiu, obert a nous productes i amb molt de prestigi. Actualment, diu, més de 450 filials catalanes ja formen part d'aquest mercat, sobretot del sector mèdic i alimentari.

La pàgina web d'acció ja ha habilitat una pestanya per resoldre dubtes referents al Brexit. Martí, però, assegura que en el cas que finalment hi hagués la desconnexió del Regne Unit de la Unió Europea, la relació seguiria sent molt estreta i ACCIÓ informaria i assessoraria de tots els petits canvis que hi poguessin haver.

Informa: J.Peñaranda