“Mataró, ciutat ideal” és la proposta guanyadora del concurs d’idees del Pla d’Impuls al Centre

“Mataró, ciutat ideal” és la proposta guanyadora del concurs d’idees del Pla d’Impuls al Centre. Una iniciativa que proposa donar el màxim protagonisme a la ciutadania amb un sistema de carrers per a vianants, posant en valor l’espai urbà i els elements arquitectònics i patrimonials. La proposta ha estat signada per Jordi Henrich Monràs, ARQ, i el jurat ha valorat el caràcter global, la coherència i l’aposta per l’espai públic com a estratègia principal. Aquest dilluns al vespre el Saló de sessions de l’Ajuntament ha acollit l’acte en el que s’ha fet públic el veredicte del jurat del concurs d’idees del Pla d’Impuls al Centre.

D’altra banda, el jurat també ha acordat atorgar l’accèssit a una proposta que sota el títol “Centrum” apostaria per una intervenció a l’eix central, format per l’illa de Can Cruzate, la plaça de l’Ajuntament i la plaça Gran. Una iniciativa firmada per l’equip d’Ariadna Perich Capdeferro.

Les actuacions plantejades a la proposta guanyadora busquen retornar espais als vianants i ciclistes, recuperar les voreres amples, passeigs, places i jardins; integrar el patrimoni en els espais públics; traçar nous vials arbrats cap a les Cinc Sénies; i connectar el Centre amb la façana marítima amb un sistema d’espais públics de qualitat i amb prioritat per als vianants. Per aconseguir aquesta pacificació del centre històric i dels seus entorns, es proposa una nova mobilitat basada en anells de restricció de trànsit. També es fa especial èmfasi en la urbanització de la N-II com a bulevard pacificat.

La fase final del concurs d’idees del Pla d’Impuls al Centre comptava amb cinc propostes finalistes. El jurat ha ressaltat en el seu veredicte el compromís i implicació dels cinc equips i la qualitat de les seves propostes, que es tindran en consideració per a projectes de futur.

<div id='embed-alacarta-4390' style='width: 100%;height:100%;'></div><script src='//www.alacarta.cat/js/embed.js' data-container='embed-alacarta-4390' data-src='5c06663d4ff8af1c2c05403e'></script>