Diferents sindicats es manifesten a Mataró per commemorar el Dia del Treballador

Asseguren que la pandèmia de la Covid, ha posat en evidència que l’actual model de producció accentua les crisis socials i econòmiques

Manifestació pels carrers de Mataró a càrrec de sindicats minoritaris com IAC-CATAC, CGT, CNT, COS o Poble Lliure per commemorar el Dia del Treballador, l'1 de Maig. A la ciutat, es va produir una mobilització a partir de dos quarts de dotze a la Plaça Miquel Biada, al costat de l'estació de RENFE.

Sota el lema “Per un sindicalisme alternatiu i social” desenes de persones van fer proclames anticapitalistes en un moment on, asseguren, la pandèmia de la Covid, ha posat en evidència que l’actual model de producció accentua les crisis socials i econòmiques. També en el mateix sentit, asseguren que la dinàmica capitalista ens porta a catàstrofes ecològiques.

Dins d'aquest àmbit d'afectació per la Covid, volen destacar la situació dels àmbits sanitaris i de les residències de gent gran a Catalunya, marcats diuen per unes "retallades criminals".

En un comunicat emès pel sindicat, Amnistia Internacional assenyala Catalunya com la comunitat que més ha retallat en sanitat (12’37% total i 24% de l’atenció primària).