‘Dues impressions’, l’art figuratiu d’Isabel Boncompte i Luisa Maria Segura

La realitat i l’art figuratiu són els dos conceptes que es poden apreciar a la nova exposició que acull des de divendres el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics. Sota el nom de ‘Dues impressions’, aquesta mostra conjunta és un recull d’obres de les artistes Isabel Boncompte i Luisa Maria Segura. La temàtica dels quadres de Boncompte gira entorn a la dona mentre que la de Segura, té relació amb la soledat que es viu mentre es viatja amb transport públic. 

En el treball d’Isabel Boncompte, a més, es pot distingir un fil conductor. Sempre hi apareixen el color blau i un conjunt de portes que signifiquen les aportacions que van fer-nos els nostres avantpassats. D’altra banda, també hi ha elements com ara escales o peses, que representen les dificultats per raons de gènere que les dones es troben durant el transcurs de la seva vida.

Pel que fa a la tècnica de Boncompte, aquesta és mixta. Tant fa servir l’oli sobre fusta, el carbonet, el pastel o d’altres. Segura, en canvi, treballa amb gravat i llapis sobre paper.

No és la primera vegada que aquestes dues pintores fan una exposició conjunta. L’origen de la seva relació es remunta a la universitat, on van compartir una assignatura que ja els va proposar una col·laboració entre elles. 

Tant Boncompte com Segura es mostren agraïdes amb el fet que la vida les hagi tornat a unir en una mostra artística. A la vegada, també estaven il·lusionades en veure que cada vegada la joventut s’interessa més pel seu tipus d’art, el figuratiu. L’exposició ‘Dues impressions’ es podrà visitar fins el proper 1 de març.

 

Informa: L.Sanmiquel/ P.Villà