Èxit rotund dels tres concerts a la Cripta de la Capella dels Dolors

En el marc de la 41a Setmana de la Música Antiga, el tiorbista Xavier Díaz Latorre ha ofert un repertori de música barroca francesa en els tres concerts que han tingut lloc aquest diumenge a la Cripta de la Capella dels Dolors de Santa Maria.

La Cripta de la Capella dels Dolors ha tornat a ser un dels escenaris de la programació de la 41a edició de la Setmana de la Música Antiga (tvmataró)

Entrant a la Capella dels Dolors de la basílica de Santa Maria, creuant una porta situada a la dreta de l’altar, i baixant unes escales s’arriba a un espai que en comptades ocasions el públic hi pot accedir. Es tracta de la Cripta de la Capella dels Dolors, un escenari que ha tornat a formar part de la programació de la Setmana de la Música Antiga després d’estrenar-se l’any passat assolint un èxit absolut.

En el cas d’aquest diumenge, i imitant la fórmula que ja es va emprar a la 40a edició d’aquest esdeveniment, hi havia previstos tres concerts de mitja hora a càrrec del tiorbista i intèrpret de guitarra barroca, Xavier Díaz Latorre. El repertori de música barroca francesa proposat, ha encaixat com anell al dit en un espai on l’acústica era excel·lent per a un instrument de corda pinçada com era el cas de la tiorba.

Amb l’aforament complet pels tres passis, el primer concert ha arrancat a les 6 de la tarda. Els 25 privilegiats que han aconseguit entrada per gaudir d’aquest espectacle, han quedat bocabadats per la combinació entre el repertori i l’espai.

Iñaki Pérez, assistent al primer concert d’aquest diumenge a la Cripta: Espectacular. Porto anys venint a la Setmana de la Música Antiga, però és la primera vegada a la Cripta. Entre que l’aforament és reduït, l’acústica és brutal, no havia sentit mai una tiorba al natural... És una experiència espectacular. S’ha de provar.

Després dels concerts d’aquest diumenge, la 41a edició de la Setmana de la Música antiga emprèn el tram final de la seva programació. Divendres la Basílica de Santa Maria acollirà el concert ‘Abans i després de Bach’ a càrrec de l’organista Juan de la Rubia i, diumenge, arribarà la traca final amb ‘Les sonates sevillanes de Luis Misón’, un compositor nascut a Mataró el segle XVIII.