Xerrades musicals per aprendre a gaudir d'un concert

Aprendre conceptes musicals bàsics per gaudir d’un concert. Aquesta és la premissa amb què el músic i periodista Joan Vives ha volgut explicar als assistents aspectes claus a l’hora d’afrontar una peça musical: sigui de l’estil que sigui i amb diversos instruments. Segons Vives, l’objectiu del taller és apropar la música i fer-la accesible a qualsevol persona que hi tingui interés.  

La tercera sessió del cicle ‘Què cal saber per gaudir d’un concert’ ha donat importància els gèneres, estructures i formes musicals. Des de l’explicació de què és una sonata o una Suite fins a diferenciar entre tons majors o menors. Qüestions que, com apunta Vives, són fonamentals per saber com serà una peça i que serveixen per entendre tots els gèneres musicals.  

El cicle de divulgació musical, organitzat per Locus Amoenus i Te de Tertúlia al Col•legi d’Aparelladors mataroní compta amb cinc xerrades, així que properament s’exposaran els instruments, l’orquestra i la veu, i acabarà amb ‘El veritable poder de la música’

Informa: M.Rodríguez / M. Castilla