Venudes 39.000 entrades de Les Santes, gairebé la meitat de les disponibles

El major èxit ha estat per la cultura popular i per l'espectacle Únic, que ha tingut una demanda de més de 7.300 entrades

Venudes 39.000 entrades de la festa major de les Santes del total de les 80.000 disponibles. Aquest any s’ha controlat l’aforament de la festa major amb la venda de tiquets a un preu d’un euro. La festa major, doncs, ha completat encara no el 49% de l’aforament total disponible.

Just abans de l’inici de la celebració de la festa, Cultura va optar per unificar diverses actuacions programades dues vegades al dia i a deixar-les com a sessions úniques, tenint en compte la baixa demanda per assistir a alguns concerts de la Festa Major de Mataró. Mazoni, La Coixinera, Els Cremats, Smoking Stones o Lali BeGood, entre d’altres, van ser alguns dels concerts afectats.

La cultura popular ha estat la peça central de la proposta de Festa Major. L’èxit pel que fa a demanda ha estat per “l’Únic, sons, balls i emocions” (7.391), seguit de la Mostra de balls de gegants (5.767), l’Operació Gegantada (2.630 entrades) i el Fot-li foc (2.607), actes que han penjat el cartell de tot venut.

També han tingut bona acollida els concerts i espectacles familiars. Segons l’Ajuntament “la diversificació d’espais, d’estils i de propostes per traslladar la festa arreu de la ciutat ha estat ben valorada”. Destaquen concerts com el de GospelSons amb 1.131 entrades; El Último Tributo, amb 1.293 entrades, o la Principal de la Bisbal amb 892 entrades i els Ai, Ai, Ai o Ginestà amb més de 700 entrades. També els espectacles com Amb P de pallasso amb 859 entrades; la Baldufa amb 864 o Marcel Gros i el poètic Perceptions amb més de 700.

Les Santes s’han celebrat sense incidents, amb uns actes que s’han pogut desenvolupar amb normalitat des de la vessant de seguretat, sense aglomeracions de persones i finalitzats dins l’horari restringit pel toc de queda. Només es va detectar un petit intent de Desvetllament bellugós que va ser dissolt sense més incidents.

Durant Les Santes, la Policia Local ha aixecat al voltant d’una quarantena d’actas de mitjana diàriament, especialment per l’incompliment del toc de queda. A més, el cos policial ha realitzat controls preventius als actes públics, de prevenció i control de la pandèmia, mobilitat urbana, alcoholèmia i drogues. No s’han donat casos de botellot en cap punt de la ciutat, ni tampoc aglomeracions a la zona d’oci nocturn.

El punt lila, que treballa per atendre i evitar agressions sexuals, sexistes i LGTBIfòbiques, no han hagut d’atendre cap agressió ni fer cap derivació al CIRD.

Tags: