Valoració positiva del Carnestoltes adaptat a la Covid-19

El Teatre Monumental i internet han estat els escenaris pels quals s’ha pogut seguir el programa d’actes

A falta de la Cita Flamenca, la direcció artística de carnestoltes valora molt positivament la celebració de les principals dates sota el regnat de la Pellofa XLIII. Asseguren que no ha estat fàcil organitzar aquesta edició i que han treballat amb diferents escenaris possibles en funció de les restriccions que hi hagués en cada moment per contenir el coronavirus. El Teatre Monumental ha estat una solució per no haver de suspendre el carnestoltes i, malgrat que s’han hagut d’acabar de definir els actes a tan sols una setmana de fer-los, Mickey de Los Reyes, membre de la direcció artística, assegura que “és el millor que s’ha pogut fer”.

Organitzar el carnestoltes al Teatre Monumental ha permès garantir entrades i sortides esglaonades, assegurar la mascareta i el gel hidroalcohòlic a tot el públic, així com les distàncies. 386 persones han pogut assistir físicament a cada sessió i les entrades es van exhaurir en la majoria d’actes en menys de dos dies. Una resposta del públic que, consideren des de la direcció artística, és també símbol de la necessitat de consumir cultura que té la població. A més, els actes també s’han pogut seguir en directe per Mataró Audiovisual i per internet, fet que ha permès arribar a molta més gent.

Els organitzadors volen deixar clar que el lloc natural de qualsevol Pellofa no ha de ser, però, un teatre, malgrat que aquesta vegada ha estat, diuen, un bon recurs per adaptar-se a les circumstàncies. De fet, la Pellofa d’aquest any s’ha caracteritzat com a una heroïna per transmetre un missatge d’esperança però també de realitat, i explicar així, diu De Los Reyes, “el que ens està passant”.

Actors i actrius han treballat durant tot el carnestoltes en grups bombolla i s’ha deixat tan sols una representació de cada personatge, com s’ha pogut veure clarament durant l’enterrament de la Pellofa, on la comitiva ha estat del tot simbòlica.

Informa: M.Gómez