Unes 45.000 persones segueixen la Cavalcada dels Reis a Mataró

Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar al port de Mataró diumenge al migdia amb el llaüt Sant Ramon, una embarcació que d’altres anys havia portat el patge reial a la ciutat. De manera que aquest any, els mateixos Reis han pogut recollir en persona les cartes de molts petits. Al port, també van rebre la clau i els plànols de la ciutat per poder accedir a totes les cases ja de matinada.

A la tarda, unes 45.000 persones - 3.000 més que en l'edició anterior - van donar la benvinguda a Ses Majestats en la Cavalcada, que enguany també ha tingut novetats, com la recuperació del seguici conjunt i la incorporació d’un personatge encarregat del seu bon funcionament: en Tempus. Per primer any, el recorregut va començar a la Plaça d’Alfred Opisso i va acabar amb una gran espectacle davant de l’Ajuntament. Durant el seu discurs de benvinguda, l’alcalde, David Bote, va fer referència, precisament, al fet que els Reis d’Orient arribessin a Mataró a través del port, un espai en ple procés de canvi.

Durant la Cavalcada, molts nens i nenes explicaven als micròfons de Mataró Audiovisual que havien estat bons amb l’esperança de rebre tot el que havien demanat a les seves cartes. D’altres, però, no ho tenien tan clar...

La Cavalcada de Reis, un dels actes més multitudinaris de Mataró, l’han fet possible aquest any unes 800 persones, de les quals, 500 han estat voluntàries. Tant l’acte d’arribada dels Reis al matí, que va aplegar 3.000 persones,  com la Cavalcada es van poder seguir en directe a través de Mataró Audiovisual.

Informa: B. Doñate