Unes 25.000 persones visiten l'Argillà d'Argentona

Aquest cap de setmana Argentona ha acollit la Fira de l'Argillà, una de les fires de ceràmica i terrissa més consolidades tant a l'estat espanyol com a la resta d'Europa. Segons l'Ajuntament de la població maresmenca unes 25.000 persones han visitat la fira en aquesta nova edició, mantenint la tendència a l'alça de l'any passat. I es va concentrar especialment durant la tarda del dissabte i tot el diumenge.

El certamen ha comptat amb una 60a d'expositors de més de 20 països diferents com Rússia, Turquia, Argentina, Marroc, França, Itàlia o Bèlgica, apostant sempre per una mostra equilibrada pel que fa a volum d'estands, participants i representació internacional. 

Aquest any el país convidat ha estat Portugal. Un país amb una gran diversitat de ceràmiques des de la ceràmica negre o vermella fins a porcellanes de qualitat. A Argentona hi ha hagut representació de la Pisa, una ceràmica recoberta de vernís, més elaborada, molt comuna a localitats com Caldas de Rainha. I d'altres que se surten dels esquemes més tradicionals.

A banda dels estands també s'han fet dues exposicions portugueses. Una sobre terrissa tradicional i una altra, a càrrec d'Heitor Figueiredo, sobre les noves tendències de la ceràmica a Portugal.

Pel que fa a la venda del càntir de l'any, obra del dissenyador Miguel Milà, les vendes han tingut un ritme tranquil, però s'espera impulsar la compra per Festa Major i la Fira del Càntir que serà a principis d'agost.

 

J.Peñaranda