Una vintena d'artistes prenen part del “Retorn al vidre” a la Destil·leria de Mataró

La Destil•leria acull la mostra “Retorn al vidre” que pretén homenatjar el vessant més artístic dels treballadors de la cooperativa del Forn del Vidre. Una vintena d’artistes de Mataró i el Maresme se sumen a aquest reconeixement amb les seves creacions a través de diverses disciplines com pintura, escultura, gravat, serigrafia, ceràmics, mosaic i joieria. Una mirada plural que té com a objectiu comú que Mataró faci un retorn a l'art del vidre i a tot el que l'envolta. La comissaria de l’exposició és Marta Duran Quintana, filla i néta d’artesans de Cristalleries de Mataró. 

Els treballadors de la cooperativa del Forn del Vidre es dedicaven a la producción de bombetes i termòmetres com a activitat industrial i lucrativa. En el seu temps lliure però, també feien obres d’artesania i elaboraven peces artístiques, que després regalaven i que encara es poden trobar en moltes cases mataronines. Aquesta mostra també vol reclamar el retorn d’aquesta tècnica artística a la ciutat. Per això, la seva comissària demana un espai per poder instal•lar-hi un forn, que faci realitat la recuperació d’aquesta tècnica.

Una mostra que s’emmarca en la celebració del centenari de la Cooperativa del Forn del Vidre i es podrà veure a la Destil•leria fins el 26 de febrer.

Informa: C.Sánchez/M.Torres