Una Processó General plena de novetats recorrerà avui els carrers de la ciutat

La Processó General de Setmana Santa, serà protagonista de la tarda de divendres. Aquesta desfilada solemne, patrimoni cultural de la ciutat de Mataró, és l’acte central del programa i el que mobilitza a més persones durant la Setmana Santa a la ciutat. La processó d’aquest any compta amb novetats importants, com ara el punt de sortida, que serà l’interior de la Basílica de Santa Maria, on ja des del matí s’hi trobaran concentrats els diversos misteris per qui els vulgui anar a visitar. També s’han aplicat variants en el recorregut, canviant el carrer Nou pel carrer Bonaire. Així ho explica Jordi Merino de la Comissió de Setmana Santa.

Els accessos a Santa Maria, per un evitar grans aglomeracions i garantir la seguretat, hauran de ser pel carrer Nou i pel carrer Beata Maria.  Dir que aquesta Processó General de Setmana Santa es podrà seguir en directe per Mataró Ràdio i Mataró Televisió. 
Encara parlant de Setmana Santa destacar la Processó Infantil que tindrà lloc el diumenge de resurrecció. Aquesta és una de les novetats del programa d’aquest any i la primera vegada que s’hi inclou una processó d’aquestes característiques. Dir que la processó arrencarà des de la Parròquia de Mare de Déu de l’Esperança, al barri de Rocafonda i acabarà a Cerdanyola, a la Parròquia de Maria Auxiliadora. Els passos que es portaran en aquest cas són petits (tabernacles) i de poc pes, fets amb materials lleugers.. Escoltem a Jordi Merino de la Comissió de Setmana Santa.

Aquesta processó infantil l’organitza la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza.
Pel que fa als altres actes de setmana Santa previstos per aquests propers dies hi trobem dijous La Recollida de Bandera i Homenatge a la ciutat dels armats, i la Processó del la Nit del Silenci, a partir de 2/4 de 10 de la nit amb sortida des de la Basícila de Santa Maria. Divendres al matí es farà el Viacrucis Interparroquial, un acte amb més de 300 anys d’història i dissabte a la tarda tindrà lloc la Processó del Silenci al barri de Cerdanyola.

Informa: A. Gual.