Una obra de teatre per compartir històries del barri de Cerdanyola

Aquest cap de setmana es representa a l'Espai Gatassa l'obra 'El cor del barri. Històries compartides a Cerdanyola', on 9 actrius narren vivències, reivindicacions i anècdotes viscudes a Cerdanyola.

Cándida Pérez, actriu de l'obra "El cor del barri" i Àngels Castillo, tècnica de l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Cándida Pérez, actriu de l'obra "El cor del barri" i Àngels Castillo, tècnica de l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

L'Espai Gatassa estrena aquest cap de setmana l'obra "El cor del barri. Històries compartides a Cerdanyola". La iniciativa sorgeix de l’adhesió de l’Ajuntament de Mataró al projecte “Barris i comunitats, motors de transformació social” impulsat i subvencionat per la Diputació de Barcelona. El projecte és col•laboratiu i té en compte l’opinió d’entitats i persones del barri.

ÀNGELS CASTILLO, tècnica Agència Suport i Serveis a les Entitats. Ajuntament de Mataró
Per aquest motiu, prèviament, el 2021 és va fer una diagnosi amb una enquesta, que vam preguntar a més de setanta persones què opinaven del barri i quines mancances hi havia al barri i què s’havia de millorar. I en base a les respostes de totes aquestes persones, hem anat configurant diversos projectes. No només nosaltres des de l’Administració, sinó parlant amb les entitats i altres serveis de l’Ajuntament. Un d’aquests projectes és aquesta obra de teatre que estrenarem aquest cap de setmana i que, el que busca, és empoderar a les persones del nostre barri recordant aquells fets de la història que han viscut.

Prop d’una trentena de persones participen en el projecte, nou de les quals com a protagonistes de l’obra. Són veïnes del barri de Cerdanyola que parlen de la història, les reivindicacions veïnals i les anècdotes del barri més poblat de Mataró.

CÁNDIDA PÉREZ, actriu i veïna Cerdanyola
Per a mi ha estat una experiència molt agradable. I hem fet vincle entre nosaltres, que era una de les coses que es demanava. I gràcies a aquesta intimitat que hem creat, hem fet vincle. 

L’obra de teatre es representarà dissabte i diumenge a l’Espai Gatassa amb dues funcions diàries. Les entrades es van exhaurir de seguida. Un cop acabin les representacions es valorarà si es fan noves funcions.