Una mostra de pessebres i diorames més moderna

La tecnologia arriba també a l’exposició de pessebres i diorames, inaugurada ahir al matí. Aquesta és la novetat més important d’una exposició que cada any mostra la riquesa d’una tradició nadalenca tant important com ho és la de construir un pessebre. Es tracta de l’holograma d’un pessebre virtual, amb l’escena del naixement ubicada en diferents passatges de la Bíblia. Una feina que com la dels pessebres fets amb figuretes, requereix molt de temps de treball. Com explica Josep Codina, president de l’Associació de Pessebristes de Mataró, els membres de l’entitat treballen durant molts mesos per poder mostrar les diferents escenes i els diferents estils de pessebres de l’exposició.

La de fer el Pessebre és una de les tradicions més antigues del Nadal a casa nostra. Sorgida a Itàlia a l’edat mitjana, donar un espai a posar les figuretes és gairebé que un imprescindible d’aquest període nadalenc. El naixement és el més habitual però els que tenen més espai també hi col·loquen altres imatges que acompanyen les principals. Per Codina “perdre tradicions i costums és perdre la identitat”.

A més, en aquesta mateixa exposició també es poden veure més de 500 caganers que els amics dels caganers han aportat per poder ensenyar.