‘Una mirada al mar’, la nova exposició de Marta Canals

El CATEB exposa la mostra de la mataronina sobre paisatges exteriors, però també interiors creats a partir de la contemplació i la connexió amb la natura

És la primera exposició que fa de forma individual tot i que ha participat en altres ocasions en col·lectives. La mataronina Marta Canals exposa ‘Una mirada al mar’, la seva interpretació de colors, llum i inspiració del mar Mediterrani. Canals proposa fer un viatge pausat pels paisatges que habitualment passen més desapercebuts.

Marta Canals, artista
“Fruit de la contemplació em deixo portar i flueixo amb la part més interna, que ens transporta. És la part espiritual que tots portem a dins. És a partir d’aquí que afloren les emocions internes i que tinc ganes d’expressar-les. El que he exposat són les vivències que cadascun d’aquests quadres m’han fet sentir”.

L’artista figurativa assegura que es deixa portar pels colors i la llum, però sobretot per l’atmosfera del paisatge. Ho fa a través de la seva contemplació i vivència, però també a través d’una fotografia de suport, malgrat que assegura que no transmet el mateix.

Marta Canals, artista
“Si jo miro una fotografia i miro el meu quadre, a mi no em comunica el mateix. Intento captar l’ànima del paisatge i transmetre’l”.

Canals és deixeble de Jordi Arenas a qui va conèixer quan ella era molt petita i ja s’interessava per la pintura. Ara la seva primera exposició individual està organitzada per l'Associació Sant Lluc per l'Art i es podrà visitar al CATEB (Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona) fins al 25 de juny.

Informa: M.Gómez / L.Cera / N.Ferrer