Una mataronina afectada de TOC escriu 'La vida (o no) de una neurótica'

Laura Ruiz Quintana va escriure els textos de poesia en prosa quan va ser diagnosticada de Trastorn Obsessiu Compulsiu. La seva germana Raquel ha fet les il·lustracions del llibre, editat per Usagi Editorial

Les germanes Laura i Raquel Ruiz Quintana, autores del llibre "La vida (o no) de una neuròtica"
Les germanes Laura i Raquel Ruiz Quintana, autores del llibre "La vida (o no) de una neuròtica"

La mataronina Laura Ruiz Quintana publica un llibre de poemes en prosa que va començar a escriure quan va ser diagnosticada de TOC (Trastorn Obsessiu Compulsiu). També patia crisis depressives. Escriure va suposar una teràpia.

LAURA RUIZ QUINTANA, autora dels textos

Als 18 anys en van diagnosticar TOC, juntament amb períodes de crisis depressives. Són períodes que es passen molt malament. Llavors, com que era una cosa que no sabia expressar en paraules, ho expressava escrivint. I així podia afegir una mica d’allò que m’envoltava. En cap moment era amb la intenció de fer un llibre. Simplement era per mi, per poder tirar endavant.

Els textos, però, van acabar en mans de l’editorial Usagi. Ara es publiquen i van acompanyats d’il·lustracions realitzades per Raquel Ruiz Quintana, germana de la Laura.

RAQUEL RUIZ QUINTANA, autora de les il·lustracions

Un il·lustrador, sempre que té un text que ha d’il·lustrar, s’ha de posar una mica en el lloc de la persona que escriu. Perquè has de donar una imatge a allò que la persona té al seu cap. Llavors, al conèixer-la, en certa manera, sí que ha estat fàcil perquè sé per les coses que ella ha passat. Es podria dir que entenia bé el que ella estava escrivint.

Els textos parlen de les pors i incomprensions que acompanyen l’autora, però també es pot llegir en clau feminista i, entre altres, inclou un poema titulat 8M. El llibre es presentarà a Mataró a la Biblioteca Pompeu Fabra el mes de març.

Tags: