Una hora del conte pensada per a les persones sordes

Aquest dimarts, la Biblioteca Pompeu Fabra ha celebrat una edició especial del seu Empedrat de Contes. Es tracta d’una hora del conte pensada per a les persones sordes, perquè al costat de la conta contes, que en aquest cas ha estat l’Elena Farreras, hi ha hagut la Isabel, una intèrpret de la llengua de signes catalana. Amb aquest format es busca sensibilitzar els nens, que sàpiguen que hi ha d’altres que són sords i que tenen una llengua pròpia. En aquesta ocasió, els més petits han sentit i han vist interpretada “La màgia dels colors”. És la història de la Mariana, una nena que, a través de les decisions que ha de prendre cada dia (com el color de la roba que es vol posar), aprèn el significat de la responsabilitat.

Aquest estiu, la Pompeu Fabra i l’Antoni Comas, les Biblioteques públiques de Mataró, han afegit més de 30 activitats especials a la seva programació. Durant els mesos de juliol, agost i setembre, els jardins d’aquests centres s’omplen de música, teatre i literatura. Aquest Empedrat de contes arriba ja a la seva novena edició amb un total de 25 hores del conte repartides entre la Biblioteca Pompeu Fabra els dimarts i la Biblioteca Antoni Comas els dimecres. Tant grans com petits asseguren que no se solen perdre l’hora del conte durant l’any però que aquesta edició especial de llengua de signes té un valor afegit.

Dins de la programació especial de l’estiu, les biblioteques també acullen els Capvespres als Jardinets, espectacles de petit format en un entorn acollidor pel públic adult.

 

Informa: L.Barroso