Una flashmob d'Star Wars envaeix de música Mataró Parc

Aquells que aquest dissabte hagin anat a fer les últimes compres de Nadal a Mataró Parc, s’hauran trobat amb una sorpresa, una flashmob d’Star Wars a càrrec de l’escola de música Masafrets, que han fet extensible a altres escoles i músics de la ciutat.  Així, membres de la Jove Orquestra Iluro i l’Orquestra ciutat de Mataró, juntament amb els impulsors, han amenitzat l’ambient del centre comercial al ritme de la Marxa Imperial amb motiu de l’estrena del darrer episodi d’Star Wars, l’Ascens d’Skywalker, que tanca aquesta saga de 42 anys.

L’actuació ha consistit en un recull de temes del compositor John Williams que s’han pogut sentir en les diferents pel·lícules. L’arranjament ha estat fet per Jordi Lalanza, cap d’Estudis de l’Escola Masafrets i director de la Flashmob. Un treball que assegura que ha estat molt intens a l’hora d’integrar la instrumentació i el discurs musical.

Lalanza explica que el projecte ha estat un plaer per a tots els músics, que es consideren fans d’Star Wars, però també un repte instrumental per la dificultat de les partitures.

Els alumnes han estat treballant en el projecte durant 2 mesos. El seu director assegura que n’estan d’allò més satisfets perquè a les escoles de música no solen fer aquest tipus de repertori.

 

Informa: J.Peñaranda