Un retrat de Mataró a través de la mirada d'en Terri, a Can Serra

L’exposició "El Mataró d’en Terri (1918-2000)” s’obre al públic aquest divendres vespre a Can Serra. La mostra ofereix  un retrat de la ciutat a través de la mirada d’en Terri, i de l’activitat social i cultural que va desenvolupar a la ciutat. La mostra, comissariada per Manuel Guerrero Brullet, celebra el centenari del seu naixement. Terri, artista, escriptor i agitador cultural, també conegut com “el manyà encès” (en l’expressió del periodista Manuel Cuyàs, que en va escriure la seva biografia) va ser un personatge ben popular i imprescindible en la vida cultural de Mataró. Ara s’ha volgut fer aquest recorregut autobiogràfic, recolzat en els seus textos del Manyà Encés. A la mostra també es destaca la seva relació amb persones creadores de la ciutat com el poeta Punsola.

Cada àmbit de l’exposició compta amb un text, imatges, objectes i documents que situen al visitant en els diferents moments que van marcar la vida d’en Terri. La mostra ha estat possible gràcies a la participació de la família, d’institucions, galeries d’art i particulars que han cedit obres d’en Terri i d’artistes que van exposar al Museu.

A principis del 2019 s’editarà una publicació que comptarà amb la reedició d’ “El manyà encès” (1985), la biografia d’en Terri escrita per Manuel Cuyàs, així com textos i imatges de l’exposició. Durant el període de l’exposició i fins a la seva clausura al mes de maig es faran activitats familiars i tallers escolars, conferències, taules rodones i un cicle de cinema d’Enric Fité, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya. La mostra, que s’inaugurarà aquest dissabte, es podrà veure a Can Serra Museu de Mataró fins al 19 de maig del 2019.