Un recorregut immersiu mostra peces del Fons Especial de la Fundació Iluro

La mostra, instal·lada des d'avui a l'Ateneu, es vol acostar al format de "cambra de les meravelles" i donar a conèixer elements diversos des d'una composició especial

La Fundació Iluro exposa des d'aquest divendres obres i material del seu fons especial en una visita "immersiva". "De curiositats i meravelles: els fons especials de la Fundació Iluro" mostra elements tan diversos com obres d'art, fotografies, plànols, llibres, monografies, manuscrits o objectes en un format de cambra de les meravelles. Es tracta d'una experiència que vol arribar a les visites a través dels sentits: la vista, l'olfacte i l'oïda, amb uns àudios que es poden reproduir al telèfon mòbil de cadascú amb codis QR.

Les peces escollides del fons es distribueixen en diferents espais, des del que agrupa elements de viatge i exotisme, vinculats amb la natura, un joc amb què és o no real, on es proposa endevinar què és una còpia, i peces del mateix passat de la ciutat. La voluntat d'aquesta darrera secció és mostrar tots aquells objectes relacionats amb Mataró però també fer rememorar o descobrir llocs, personatges i símbols de la ciutat.

Els Fons especials de la Fundació Iluro encara s'estan treballant avui dia i estan integrats pel Fons d'Antiquària del segle XVI al segle XVIII, el Fons bibliogràfic del segle XIX, la Col·lecció Mataró i El Maresme, el Fons Mossèn Jaume Brufau, l'Hemeroteca digital, el Fons d'Imatges, el Fons Musical i el Fons d'Art. La mostra organitzada per la Fundació Iluro, amb la col·laboració de Bankia, es pot visitar des d'aquest divendres i fins el pròxim 24 de gener del 2021 a l'Ateneu de la Fundació Iluro.

Informa: C.Sánchez