Un pregó d'Alexis Serrano enceta la festa major de Cabrera de Mar

El balcó de l'Ajuntament de Cabrera durant el pregó d'Alexis Serrano

Cabrera de Mar està de festa major. És Sant Feliu, el patró de la vila. El dia abans ha tingut lloc el pregó, que ha tingut per protagonista el director de l'Arxiu Comarcal del Maresme, Alexis Serrrano. Viu a Vilassar, treballa a Mataró però té molts vincles familiars amb Cabrera. El pregó d'Alexis Serrano s'ha fet des del balcó de l'Ajuntament, acompanyat de l'alcalde i altres autoritats municipals. Serrano ha parlat del canvi de nom que va experimentar Cabrera a la dècada dels 60 del segle passat, quan encara constava com a Cabrera de Mataró.

Alexis Serrano també ha parlat de l'evolució de la festa major a Cabrera i al país en general. Abans tenia molt de pes la vessant religiosa, però la festa ha anat evolucionant cap a una vessant més festiva, lúdica i folklòrica.

El bestiari festiu, amb els gegants, els diables, les figures de foc, les bruixes, representen l'evolució de la festa a Cabrera. I després del pregó té lloc l'espectec d'inici i el toc de revetlla i les comparses i les autoritats surten de l'Ajuntament cap a l'Església amb el so de la Principal del Llobregat.

I a mitjanit, tercera edició de l'Emplaça't. Un acte de participació amb les figures, el foc, la música en directe i el públic donant voltes a la Plaça de l'Església. 

Abans de l'acte de l'Emplaça't, la plaça de l'Església va acollir el concert de Miquel del Roig, un dels cantautors de referència del panorama musical català. Del Roig interpreta temes propìs i també adaptacions de cançons populars.