Un llibre sobre els orígens de la Congregació dels Dolors

Congregació dels Dolors

La Congregació dels Dolors de Mataró va néixer el 1693. Això vol dir que el 2018 van fer 325 anys. Va ser justament en aquest aniversari que Xavier Alarcón i Héctor López van decidir fer un llibre de la història d’un col·lectiu que segueix en actiu tres segles més tard. Ara, a juliol del 2020, n’ha sortit el resultat, el llibre “La Congregació dels Dolors de Mataró i la seva capella”. Alarcón ha explicat al Mirador d’aquesta casa la importància de tots dos elements.

La congregació va néixer a finals del segle XVII en un Mataró viu a nivell econòmic i recent emancipat del feudalisme. Volia portar noves formes d’entendre la fe, provinents de Barcelona. Els temps van anar canviant i a finals del segle XVIII i principis del XIX la situació era ja una altra. Aquesta ha estat la part d’estudi i redacció que ha fet Héctor López.

Tots dos s’han basat en la documentació del Museu Arxiu però també en d’altres fonts d’informació. El llibre es podrà adquirir a el 23 de juliol, en la jornada de Sant Jordi, i també a la basílica, en els diferents horaris d’obertura.

Informa: F. Andrés