Un centenar de persones gaudeix del concert de Barram

Cançons de la cultura popular catalana i també mataronina com el “Ball de grossos” de Quirze Perich o una versió de la Polca d’en Borina, però amb un toc de jazz. Això és amb el que s’han trobat més d’un centenar de persones que han assistit aquest migdia al concert de Barram del Patí de la Residència Sant Josep, que ha tingut al grup JazzCat com a protagonistes de la vetllada. Format per en Xavi Torrent, Jesús Torrent, Manel Fortià i Andreu Vilar, aquesta banda intenta traslladar melodies de la tradició popular a temes que puguin sonar més actuals. És per això que fan versions jazzístiques, però també en clau de rumba, tango, swing o bolero. Tot passat per un instrument central: el flabiol. De fet, el Concert de Barram d’aquest any també ha format part dels actes del 300 aniversari del flabiol a Mataró.

A part de temes del seu primer disc, “Sòl de flabiol”, al Concert de Barram han presentat també algunes de les cançons que integraran el seu segon disc que començaran a gravar a finals d’agost. Aquest, però, no ha estat l’únic recital que JazzCat ha ofert a Mataró. Fa quatre anys, també un 26 de juliol, van tocar al concert vermut de Les Esmandies, del qual encara en guarden un bon record. 

Un cop acabat el concert, assistents i músics han anat cap a la plaça de Santa Maria per presenciar la Barram i Repicada, que anuncia que avui és la vigília del Dia de Les Santes.