Trobada de flabiolaires escolars a Mataró

S’han reunit 6 centres per tocar el flabiol i el tamborí en un projecte que celebra el novè aniversari

Aquest matí s’han aplegat més de 300 nens i nenes a la plaça de darrere de l’Ajuntament per mostrar el què han après a l’escola. L’organització ha estat possible gràcies a un grup de treball format per les escoles Anxaneta, Joan Coromines, Maria Mercè Marçal, Mar Mediterrània, Marta Mata i Rocafonda.

Fa més de 10 anys que la ciutat de Mataró impulsa l’ús del flabiol i el tamborí com a eina i recurs per fomentar la música a les escoles, i també, la unitat entre diferents centres escolars.

Alícia Morales, coordinadora de la trobada: L'objectiu és que els nens i les nenes se n'adonin que tocant un instrument poden fer coses juntes i que el projecte final sigui de germanor

Aquesta és la novena edició d’una trobada que serveix com a acte de cloenda d’un projecte que es duu a terme al llarg de la primària. Els alumnes de sisè, van reunir-se al mes d’abril mentre que els més petits ho han fet a finals de curs.

Marc Escario, escola Maria Mercè Marçal: Lo millor és haver tocat amb d'altres escoles i m'ho he passat molt bé. A més, hem tocat genial.

A més, els nens i nenes han pogut gaudir d’un dia radiant i mostrar tant als professors com alguns pares que feien acte de presència la seva destresa amb els instruments.

Els centres s’han dividit en dos recorreguts. Un començava a l’Esplanada de les Caputxines i l’altre donava el punt de sortida al Pati del Cafè Nou, per acabar trobant-se a la plaça de l’Ajuntament.

Informa: À. Andrés