Tret de sortida a la temporada estable del Teatre Monumental amb ‘T’estimo si he begut’

www.tdeteatre.com

Comença la temporada estable al Teatre Monumental. Ho farà aquest dissabte amb l’espectacle dirigit per David Selvas, ‘T’estimo si he begut’. La singularitat dels relats d’Empar Moliner i les seves històries esbojarrades i contradictòries, encetaran la temporada de teatre que, de moment, ja té programació fins a finals d’any. La d’aquest dissabte però, serà una sessió en què només hi podran accedir els abonats a la temporada, és a dir, les 435 persones que, a data de dilluns 21 de setembre, s’havien inscrit o renovat la seva condició d’abonat al Teatre Monumental. Una xifra que ha disminuït en un centenar de persones a conseqüència del coronavirus però que des de la regidoria de cultura es confia que es reactivin en els pròxims mesos.

El divendres 23 d’octubre serà el torn d’un viatge per la història romana amb el ‘Viejo amigo Cicerón’ que es recupera després d’haver-se ajornat a la primavera. El mes de novembre arribarà amb dues funcions. Per una banda ‘Encara hi ha algú al bosc’ d’Anna Maria Ricart, que parla i reflexiona sobre la guerra de Bòsnia i les dones violades durant el conflicte. Per l’altra, la dansa del muntatge de Pep Ramis anomenat ‘The Moutain, the Truth & the Paradise”. I de moment l’últim espectacle programat és el de ‘La Gavina’, una versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov, dirigit per Àlex Rigola. Tot plegat en un Teatre Monumental que ha estat tancat durant el confinament i que ara, des de l’Ajuntament, reivindiquen amb força.

Mataró pot omplir en un 70 per cent l’aforament dels seus equipaments culturals. L’anunci aquesta setmana de permetre aquest aforament no afectava la capital del Maresme, que ja comptava amb aquesta possibilitat.

M.Gómez