Tret de sortida de la nova temporada del cicle de Música Clàssica del Foment Mataroní

Aquest diumenge ha començat la nova temporada del cicle de Música Clàssica del Foment Mataroní. El cicle, que s’allargarà fins al novembre, inclou cinc concerts de cambra, cinc de simfònics i quatre sarsueles. Una de les novetats d’aquesta edició és l’elevat nombre de concerts que es faran fora del Foment Mataroní. Des de l’organització, expliquen que això es deu a la voluntat d’obrir-se a la ciutat, però també a la impossibilitat de realitzar concerts a la Sala Gran del Foment. És per això, que el Teatre Monumental acollirà quatre concerts simfònics i les sarsueles. El Teatre de l’Escola Valldemia també serà escenari d’un dels concerts programats. 

La temporada ha donat el tret de sortida amb el conjunt Arcattia, que ha ofert un concert al Foment Mataroní dedicat a Haydn, Mozart, Pleyel i Beethoven. Aquest recital s’emmarca en el catorzè Cicle de Concerts de Cambra, que també inclou formacions variades com el projecte Cabaret Songs, previst per al dia 3 de març, o el duet de Susanna Crespo & Jaume Torrent, el 16 de juny. 

El cicle de concerts simfònics començarà el 16 de març al Teatre de l’Escola Maristes Valldemia de Mataró, amb “La dinamita de Brahms i un manicomi”, a càrrec de l’Orquestra Terrassa 48. Però la resta de concerts simfònics es podran veure al Monumental, entre ells, l’’òpera “La Traviata” de Verdi, un recital programat el 30 de març amb les veus solistes, l’orquestra de cambra i el cor del Palau de la Música Catalana; o “El Classicisme”, que arribarà el 19 d’octubre i serà càrrec de l’Orquestra de Mataró i el Cor Ciutat de Mataró.

Pel que fa a la temporada de Sarsuela, un dels cicles amb públic més fidel, aquest 2019 són quatre les oportunitats de gaudir d’aquest estil. La Dogaresa, El Dúo de la Africana, el projecte Músiques d’arreu el món i Maruxa, triada pel públic són les protagonistes d’aquesta XVena temporada.

Informa: S.Ruiz i B.Doñate.