×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Tret de sortida al projecte del M|A|C ‘Com [en present d’indicatiu]'

“Com agafaràs les coses? Com vinguin. Com els hi plantaràs cara? Com pugui. Com em miraràs a mi? Com vulguis”. Sota les paraules d’aquest poema d’Enric Casasses titulat ‘Com’ ha nascut a Mataró un projecte que s’ha anomenat ‘Com [en present d’indicatiu]’. El Mataró Art Contemporani (M|A|C) ha volgut analitzar la situació del sector cultural i tots els seus actors siguin creadors, curadors, públic o productors, en mig de la pandèmia sanitària i després d’un confinament que va paralitzar-ho tot. D’aquesta manera ha organitzat sis sessions amb l’objectiu de generar nous formats a partir de tercets generats per diferents agents culturals. La primera sessió ha estat dissabte, a Can Palauet, escenari del projecte, amb l’artista Carlos Bunga, la galerista Joana Roda i la poeta Pía Sommer. Però hi ha cinc sessions més per endavant, que anomenen “moments com”.

De cara el mes d’octubre està previst que la sessió del dia 3 hi intervingui l’artista Clara Nubiola, l’escriptora Caterina Almirall i l’artista visual Mar Serinyà Gou en una sessió que partirà de la reflexió sobre “Quina era la forma d’una cosa impossible de veure”. El 17 del mateix mes serà el torn de l’artista i fotògrafa Tanit Plana, la comissària i investigadora Alexandra Laudo i l’artista cíborg Moon Ribas i el seu “Foc”.  Arribat el mes de novembre i de cara al dia 14 serà el moment de respondre a la pregunta “Encara que no hi siguem, som?” de la mà de l’artista Gino Rubert, l’artista i educador Jordi Ferreiro i el dibuixant Lluís Albern. El 28 de novembre el moment “com” serà del fotògraf Joan Fontcuberta, l’escriptor Joan M. Minguet Batllori i la poeta Blanca Llum Vidal. L’última sessió serà el 12 de desembre amb l’artista Mireia Sallarès, la professora de literatura francesa Joana Masó i la poeta Juana Dolores Romero.

Qui ja ha pogut gaudir de l’experiència ha estat el primer tercet que, segons explica Joana Roda, ha estat tot un repte que han afrontat parlant molt i buscant vincles comuns.

Totes les accions deixaran petjada a Can Palauet que conservarà la instal·lació que deixi cada sessió fins a la trobada següent. A més s’enregistraran tots aquests moments i es podran veure els dies posteriors a la sessió però també tots junts, a partir del 14 de desembre i fins al 3 de gener de 2021, data en què està prevista una última sessió amb la presència de l’autor del poema, Enric Casasses, que dóna nom el projecte mataroní.

Informa: M.Gómez / M.Torres