Tres treballs opten al Premi Iluro en la seva 61a edició

Premi Iluro 2018

Tres treballs opten al Premi Iluro 2019. Un reconeixement que arriba a la seva 61a edició i que premia les investigacions històriques i des de l’any passat d’altres temàtiques d’humanitats i ciències socials. També, el premi s’ha obert a obres que surtin de les fronteres de la comarca, sempre i quan tingui algun punt de presència amb El Maresme o algun dels seus municipis.

Les tres obres presentades aquest any són: Joan Pujol (Mataró, segle XVI) o la poesia en el seu context, Redescobrir la pintora catalana Maria Fiter Sarriera i, per últim, Retrat d’un poeta.

En una entrevista al Mataró al dia de Mataró Audiovisual, la membre del jurat Roser Salicrú ha assenyalat que, la intenció dels canvis en les bases del Premi, és augmentar la quantitat i qualitat d’originals presentats. El Premi està dotat amb 4.500 euros i la publicació de l’obra. Durant l’acte de lectura del veredicte que tindrà lloc el 18 de novembre, també es presentarà l’obra guardonada a la darrera edició amb el títol Mataró 1936-1945. De la revolució a la repressió, de Joan Giménez.

Aquest any, des del 8 de novembre a l’Ateneu de la Fundació Iluro es podrà visitar una exposició commemorativa dels 60 anys de vida del Premi.

nforma: O.Debat