Tot a punt pels XXIX Premis Butaca

La gran festa del teatre català reuneix aquest vespre, un any més a Premià de Mar, els protagonistes de l’última temporada d’arts escèniques de Catalunya

Fa gairebé tres dècades, d’un programa de Ràdio Premià de Mar en van sortir els Premis Butaca. Uns guardons diferents, especials, que posen en valor l’experiència que tenen els espectadors. Són ells els encarregats d’escollir els millors espectacles de la temporada. El vot popular és el tret distintiu d’aquests guardons, que sota el lema ‘Sense públic no hi ha teatre’ reivindiquen les arts escèniques i el sentit que els dona el públic.

Aquest vespre els Butaca tornen a reunir el bo i millor del teatre català en una gran festa que, de nou, es fa al Pavelló d’Esports de Premià de Mar, on va tornar l’any passat i on s’hi estarà almenys fins al 2024, l’any dels 30. La d’aquesta nit és la 29a edició d’una gala que fins ara han copresentat dos dels seus impulsors, Glòria Cid i Toni Martín, qui aquest any no pujarà a l’escenari tot i que continua codirigint tot el que hi passarà.

De moment l’únic que sabem és que Pallassos Sense Fronteres rebrà la Butaca Honorífica ‘Anna Lizaran’ per la seva tasca durant 30 anys. Però per saber a qui aniran a parar els Butaca de les 24 categories que el públic ha votat haurem d’esperar. Els que tenen més números són ‘Tots eren fills meus’, amb 11 nominacions, ‘Golfus de Roma’, amb 8, i ‘Odissea’, amb 5. Tot plegat en una edició amb molt d’accent mataroní. Jordi Bosch, Clara de Ramon, Maria Rovira, Ariadna Jordan, Marc Flynn i Marc Salicrú són alguns dels noms que potser es pronunciaran a partir de les 20.30h. La gala dels XXIX Premis Butaca es podrà seguir en directe a través de La Xarxa+ i, a partir de les 22.30h, a tvmataró i la resta de televisions locals.