Tot a punt per conèixer la nova pubilla i el nou hereu de Mataró

Mataró canviarà aquest dissabte de pubilla i hereu, els nous representants de la ciutat es proclamaran aquest cap de setmana en una jornada plena d’activitats. Ho faran amb novetats perquè s’incorporarà a Mataró les figures del fadrí i la donzella a les ja existents de pubilla i hereu. Els noms dels qui obtindran aquesta representació es faran públics el mateix dissabte. Obtenir aquest reconeixement és, per les pubilles i hereus, un intercanvi cultural i tradicional pels municipis catalans.

Aquest any serà el tercer que s’organitza el pubillatge a Mataró. L’associació de veïns de l’Havana van ser els primers en impulsar la iniciativa, l’any passat va rebre el suport de l’Associació de Veïns Mataró Centre i aquest any, ho ha encapçalat Mestres del Gai Saber amb el recolzament d’ambdues associacions.

Els actes de dissabte començaran a partir de dos quarts de sis de la tarda amb una cercavila amb la Mulassa de Mataró, les gitanes i tots els hereus i pubilles convidades d’arreu de Catalunya. Sortirà des de la Plaça de l’Havana i recorrerà diferents carrers per arribar a la Plaça de Santa Anna. Allà hi haurà algun ball per part de les gitanes, diferents parlaments i la proclamació oficial de la pubilla i l’hereu de Mataró d’aquest 2019.

M.Gómez