Tornen els castells a plaça

El Procicat aprova fer castells amb un màxim de 160 participants

Torna l'activitat castellera després d'un any i mig sense castells a plaça per les mesures sanitàries contra la Covid. El Procicat ha aprovat que es puguin fer castells amb ujn màxim de 160 persones. A més, cal sumar-hi les gralles acompanyants, que no podran superar el nombre de 25 grallers. 
El Pla obliga les colles a vetllar perquè cada castell no tingui una durada superior als 15 minuts, per tal de limitar el temps d'exposició a contacte estret dels participants. 
D'altra banda, s'haurà de dur mascareta durant tota l'actuació castellera i cada participant haurà de ser membre de les colles participants i certificar que ja està vacunat amb la pauta completa o presentar una PCR negativa que no superi les 48 hores. La canalla menor de 12 anys caldrà que s'hagi fet un test d'antígens ràpid. 
Una dada important és que no es permetrà la intereacció, entre membres de les diverses colles participants i el públic haurà d'estar a distància i en espai perimetrat. 
La cap de colla dels Capgrossos de Mataró, Roser Herreros, ha manifestat a Mataró Audiovisual la seva satisfacció per recuperar castells després de pràcticament un any i mig. Aquest dimecres participarà en una reunió de la Coordinadora de Colles Castelleres que tindrà lloc a Valls per tal de conèixer els detalls del protocol que permet recuperar els castells.

Informa: Pep Andreu

Tags: