Torna el Festival Nosaltres de l’1 de juliol al 26 d’agost

El festival amplia dates, ofereix espectacles de públic familiar, segueix apostant per la presència femenina i dona suport al teixit social de proximitat

Imatge: Mataró Audiovisual

Va néixer en plena pandèmia i es va gestar quan la cultura estava totalment aturada. El Festival Nosaltres arrencarà la seva segona edició amb més força que mai. Ho fa amb la valentia de néixer en un dels moments més complicats i amb l’aposta clara per la cultura segura i de proximitat. Arrencarà el pròxim 1 de juliol i tindrà concerts i espectacles fins al 26 d’agost. Un festival que aquest any arriba amb novetats i és que amplia les dates amb una cita més, afegeix oferta d’espectacles destinats al públic familiar i es planteja una programació més variada. Can Marchal tornarà a ser l’epicentre de les propostes tot i que s’ha creat el “+Nosaltres” que permetrà l’obertura del festival a altres indrets de la ciutat. De fet, precisament perquè pugui arribar a tothom i amb la voluntat “de ser un festival de servei públic per a tota la ciutadania”, tal com ha assegurat el director del Nosaltres, Eloi Aymerich, es tornen a posar a la venda les entrades a tres preus diferents: 5, 10 i 15 euros.

El festival és una iniciativa de la productora Clack Audiovisual que compta amb l’organització de l’Ajuntament de Mataró i prop d’una trentena d’entitats i cooperatives culturals que recolzen la iniciativa. Aquest any es vol parar especial atenció a tres conceptes que segons els directors defineixen el Festival Nosaltres: comunitat, renaixement i resistència.

Des de l’Ajuntament de Mataró asseguren que han cregut en el projecte des del primer moment i que iniciatives com aquesta, ha dit el regidor de cultura Xesco Gomar, han d’ajudar a liderar l’oferta cultural de la ciutat i la comarca al llarg de l’any. Un festival que, a més a més, vol ser referent també per ser paritari i visibilitzar les dones artistes. La seva directora, Cristina Madrid ha  assegurat que no programar a les dones és “desvalorar-les” i per això ha recordat que al llarg de tot el Festival Nosaltres pujaran els escenaris fins a un total de 30 dones, entre les 16 propostes liderades per dones que s’han programat aquest any. Qui també s’ha referit a aquesta aposta feminista ha estat el regidor de cultura.

The Tyets, Suu o Ebri Knight són només algunes de les propostes del Festival Nosaltres d’aquest any però també n’hi ha d’altres com un debat que vol reflexionar sobre comunitat i la cultura de quilòmetre zero, un vespre de monòlegs amb Ana Polo i Oye Sherman, l’activitat de Buc de Contes o el teatre de la companyia Quatrelements.

Tota la programació es pot consultar al web del festival i les entrades per assistir-hi ja estan a la venda. De fet, ja s’han esgotat pel primer passi del concert de Suu. Mataró Audiovisual és un dels mitjans oficials del festival. A través d’aquest canal es farà una àmplia cobertura dels espectacles.

Informa: M.Gómez / F.Valls