Toni Soler reflexiona sobre el dol a "El Tumor"

El periodista i escriptor Toni Soler ha visitat Dòria Llibres per presentar “El tumor”, la seva última obra. Un llibre autobiogràfic que reflexiona sobre la mort i la no acceptació d’aquesta, sobretot quan ets adolescent.  En 160 pàgines Soler explica el seu propi testimoni: quan amb setze anys va perdre el seu pare i no va saber gestionar la mort. Ara que en té 52 assegura que ho ha entès. Diu que quan superem el dol, donem per fet que hem oblidat la persona, però segons Soler, això és un error. Perquè hi ha vegades que vols connectar amb la persona que t’ha deixat i cal combinar la tristor amb la vida quotidiana, fins i tot, amb moments de riure.

El periodista ha explicat vivències i moments del llibre a Dòria, acompanyat de l’escriptora Maria Escalas. Soler és conscient que ningú té receptes màgiques davant la mort, però reflexionar-hi pot ajudar. Per això voldria arribar a un públic jove, perquè el llibre posa sobre la taula qüestions interessants.

Publicat per Anagrama i escrit amb un llenguatge contingut i precís, “El Tumor” també parla d’un mateix. Diu Soler que la pèrdua dels pares ajuden a conèixer qui som i un dol incomplet podria impedir coneixe’ns de veritat.

Informa: M.Rodríguez/L.Barroso