Toni Cabré explora la memòria històrica a la seva propera obra

El dramaturg mataroní Toni Cabré té una obra gairebé enllestida sobre la guerra civil. Ha convertit en un text de teatre unes memòries de familiars que van viure aquest episodi de la història recent formant part de la lleva del biberó. Una obra molt diferent a les que ha signat fins al moment el mataroní, que acostuma a tractar temes d'actualitat. Una manera, segons assegura, d'intentar evitar repetir errors del passat.

Com dèiem, el dramaturg mataroní posa sobre la taula en les seves obres temes d'actualitat. Ja hem pogut veure textos en els que es parla sobre violència de gènere, assetjament laboral o l'integrisme. Des de fa un temps ha començat a treballar en un projecte que se centri en les falses aparences arran de l'aparició de currículums falsos de diversos càrrecs polítics. En un o dos anys espera tenir un text escrit sobre aquest tema.

El dramaturg mataroní Toni Cabré guanya el 13è premi de Teatre Palanca i Roca d’Alzira, a València, amb l’obra “Okupes particulars”. Un text en el que Cabré indaga en el moviment okupa i en les diferents raons que porten a les persones a entrar a un habitatge buit. D’entre els 32 originals presentats, el jurat ha considerat mereixedor del premi el text de Cabré, per “l’interès tant per ser llegit com per a ser escenificat i per l’actualitat tant dels personatges com del conflicte.

Tags: