Tarragó i Guanyabens presenten els seus nous llibres en un Sant Jordi confinat

Aquest 23 d’abril estem vivint un Sant Jordi ben diferent. El confinament no permet passejar entre llibres ni roses. La ciutat no omple els seus carrers de parades i, malauradament, no hi ha llibres a cada cantonada. Un Sant Jordi tradicionalment diferent en les formes, però no en l’essència. El gremi de Llibreters de Catalunya ha fet una crida a la ciutadania per donar suport a les llibreries, que tot i tenir les persianes abaixades, continuen treballant. Per això, la millor manera de col·laborar aquest 23 d’abril és comprant llibres a llibreries de proximitat, ja sigui a través de web, xarxes socials o telèfon.

També ho viuen diferent els escriptors, que segurament ni a les seves obres més apocalíptiques van preveure un Sant Jordi amb carrers buits. La bona notícia és que hi haurà activitats igualment. Aprofitant les possibilitats que dona Internet, escriptors de casa, com Sílvia Tarragó i Nicolau Guanyabens seguiran gaudint de la diada. Tarragó, participant en xerrades en línia i Guanyabens amb roses i nous llibres a domicili.

En una diada atípica, no ens podem oblidar dels més importants. Els llibres i les seves històries. A la nova novel·la de Sílvia Tarragó, ‘La Doctora’, hi trobarem un homenatge a les joves metgesses que van lluitar per exercir la medicina.

També el mataroní Nicolau Guanyabens té nou llibre. És el segon de la col·lecció ‘Catalunya desapareguda’. Es titula ‘El tramvia desaparegut’, la història d’aquest mitjà de transport urbà. Un llibre d’imatges comentades que ens presenta l’autor.

Tots els actes de Sant Jordi i els actes que es faran en línia, com la programació especial de Mataró Audiovisual poden consultar-se a apropteu.culturamataro.cat. I no oblideu desitjar un Feliç Sant Jordi

Informa: M.Rodríguez