'Si continuen les restriccions, no hi haurà aigua per la Ruixada'

El regidor de Cultura, Xesco Gomar, admet durant el ple que aquesta situació ha de servir per obrir un debat sobre l'ús d'aquest recurs en les activitats lúdiques en el futur

Només un miracle en forma de tempestes continuades i abundants salvaria la Ruixada d'aquest any, tal com s'ha fet sempre durant Les Santes. L'acte, un dels més multitudinaris de la Festa Major de Mataró, s'haurà de reformular si com tots els especialistes apunten, la sequera es manté i les reserves als embassaments continuen sota mínims.

I és que ningú entendria que en una situació extrema com aquesta, l'Ajuntament fes ús de l'aigua corrent durant la festa, mentre hi ha restriccions vigents.

"Quin és el missatge que volem enviar aquella nit ? Que estem utilitzant aigua amb activitats festives mentre no podem netejar els carrers de la nostra ciutat, mentre molts pobles de Catalunya tindran dificultats per tenir aigua al seu domicili. Si la situació de sequera continua o s'agreuja, serà realment impossible utilitzar aigua potable." Xesco Gomar, Regidor Cultura Mataró

Descartada la possibilitat d'utilitzar aigua de mar o de la piscina municipal, com s'havia fet en alguna ocasió, l'Ajuntament no descarta que al final la Ruixada es converteixi en una discoteca mòbil sense aigua, mantenint només la part musical.

Davant d'aquest nou escenari, el grup municipal d'Esquerra, tot i compartir els motius que porten a canviar l'essència de l'acte, no es dona per vençut.

"Les Santes han de ser un equilibri entre voluntat de passar-s'ho bé de la gent, pressupost, seguretat i responsabilitat com a societat. És evident que per responsabilitat no llençarem aigua corrent però hauríem de donar opcions de festa, com per exemple, un acte a la platja al final de la Nit Boja que refresqui a la gent." Anna Salicrú, Portaveu ERC Mataró

Una proposta que l'actual govern municipal no veu amb bons ulls. Gomar, però va més enllà i considera que ja és hora d'obrir el meló per decidir si en el futur s'ha de mantenir la Ruixada i tots els actes que tenen com a protagonista l'aigua en una conjuntura que no convida a l'optimisme i que tot apunta que serà cíclica i que es tornarà a repetir amb més intensitat i més força.