Segona edició del Premi de Música Ciutat de Mataró

Aquest dissabte se celebra la final del segon Premi de Música Ciutat de Mataró. Una eliminatòria que busca el millor pianista i la millor música de cambra, en un concert que es durà a terme al Foment. L’escola de música Masafrets ha estat l’encarregada d’organitzar el concurs, amb l’objectiu que els alumnes interpretin els seus repertoris davant del públic, perquè la posada en escena és segurament la part que menys s’ensenya a les escoles de música.

La directora de l’Escola, Pepita Masafrets, assegura que el nivell musical és molt alt i que cada vegada hi ha alumnes més joves. De fet, la primera categoria del concurs contempla a músics de vuit anys, tot i que els organitzadors no volen que es prenguin l’experiència com a una competició, sinó com  a una oportunitat per tocar música davant del públic. De fet, les actuacions es graven en vídeo perquè els músics puguin analitzar-lo i aprendre. L’encarregat d’escollir els guanyadors serà un jurat format per gent experimentada: professors d’ESMUC de diverses tipologies perquè cada membre pugui valorar aspectes concrets.

Aprofitant els 40 anys de l’escola, Masafrets es planteja obrir el concurs a noves disciplines musicals amb nous instruments. L’objectiu, de fet, és aconseguir que la música professional guanyi espais, tot i que recorden que el més important és gaudir tocant i això també ha de deixar lloc a la música lúdica.

La final començarà a les 10 del matí i s’allargarà fins al migdia.

 

Informa: M.Rodríguez