Segona edició de l'elecció de l'hereu i la pubilla de Mataró

Mataró ha acollit per segon any consecutiu la proclamació de l’hereu i la pubilla. Una tradició que no se celebrava a la ciutat des de 1987. Els representants del pubillatge de l’anterior edició, Ènia Morgades i Òscar Pérez van donar pas als seus successors: Marta Pallarés i Pol Caballero, en un acte presentat per l’actriu mataronina Jèssica Pérez. La proclamació de l’hereu i la pubilla de Mataró ha tingut lloc aquest dissabte a la tarda i s'ha acompanyat d'una cercavila que va començar a la plaça de l’Havana i va acabar a la plaça Santa Anna. Tot just després es va fer un ball de sardanes i un parlament en què es va agrair la representació que han fet de la ciutat de Mataró per part dels anteriors hereu i pubilla.

Enguany la festa del pubillatge ha tingut més suport que l’edició anterior, malgrat que encara queda molta feina per fer tal. D’aquesta manera, des de l’Associació de Veïns de l’Havana i del Centre se senten molt orgullosos d’haver pogut repetir per segon any consecutiu la festa del pubillatge. Des de les associacions veuen que els joves estan més involucrats i que la festa pot agafar més força en les següents edicions.

En aquesta segona edició s’hi han sumat més entitats com l’Associació Cultural Mestres del Gai Saber i la Unió de Botiguers de Mataró entre d’altres, alhora que s’ha comptat amb el suport de l’Ajuntament. L’objectiu de cara al futur es poder passar a formar part del programa de Les Santes.