Sant Lluc per l'Art vol potenciar la col·laboració amb altres agents culturals

La nova presidenta, Isabel Llaquet, diu a l'entrevista de Mataró Ràdio que la nova junta treballa per 'col·laborar amb totes les organitzacions mataronines que tenen alguna cosa a veure amb el món artístic'

Isabel Llaquet, nova presidenta de l'Associació Sant Lluc per l'Art, en un moment de l'Entrevista de Mataró Ràdio
Isabel Llaquet, nova presidenta de l'Associació Sant Lluc per l'Art, en un moment de l'Entrevista de Mataró Ràdio

La nova presidenta de l'Associació Sant Lluc per l'Art, Isabel Llaquet ha participat a l'Entrevista de Mataró Ràdio i ha avançat que una de les principals estratègies de la nova junta és la d'establir col•laboracions amb altres entitats i gestors culturals de la ciutat. 

ISABEL LLAQUET, presidenta Associació Sant Lluc
Ara que la cosa està consolidada, poder establir connexions amb els altres elements que estan treballant. És a dir, des del MAC, des del Museu de Mataró; és a dir, intentar col•laborar amb totes les entitats i diferents organitzacions mataronines que tenen alguna cosa a veure amb el món artístic.

Isabel Llaquet, professora d'Història de l'Art, Isabel Llaquet, presideix una junta renovada i rejovenida que aposta per ser present a les xarxes socials.

ISABEL LLAQUET
La junta nova, ara entoma un llegat extraordinari. Aquell llegat responia a les necessitats del 2000. Ara, les necessitats són unes altres. Ha un món digital espectacular. Estem a les xarxes. Si no arribem a les xarxes, no ens coneix ningú.

La principal missió de l'Associació, però, continua sent la de divulgar l'art entre la societat mataronina i donar a conèixer nous artistes.

ISABEL LLAQUET
Posar en valor i fer sortir persones que si nosaltres no hi fóssim, no sortirien. Moltes d'aquestes persones que se'ls ha ajudat al llarg del temps, estan ara en el sistema de compra venda de quadres i ja formen part del món artístic. Però és que les primeres oportunitats les van tenir amb nosaltres.

L'Associació Sant Lluc per l'Art es va constituir l'any 2000 per tal de donar continuïtat a l'exposició col•lectiva d'artistes de Mataró que es feia des de l'any 1946. Ben aviat es van ampliar els projectes i l'associació va crear l'any 2005 el Premi de Pintura Torres García Ciutat de Mataró, amb una periodicitat bianual i organitza exposicions a les dues sales que gestiona, la del Casal Aliança i la del Col•legi d'Aparelladors.
Isabel Llaquet substitueix Antoni Luís, que era president del Sant Lluc des de la seva creació l'any 2000.