S’ajorna el Mataró s’enlaira

COVID-19

El Mataró s'enlaira, previst del 25 al 27 de juliol, queda ajornat sense data. Ho ha anunciat l'alcalde de Mataró, David Bote, en una entrevista aquest migdia a MataróAudiovisual. L'alcalde ha explicat que aquest matí ha comunicat aquesta decisió a la Junta de Portaveus com a mesura de precaució i per poder contenir l'expansió de la pandèmia causada per la Covid-19. Bote considera que "ara toca ser prudent i proactiu" i per això s'ajorna aquesta iniciativa.

Preguntat per si ja s'ha pensat en una nova data per dur a terme aquesta aposta cultural, el batlle ho ha condicionat a fer un seguiment de l'evolució de la situació sanitària els propers mesos. Bote ha emmarcat aquesta decisió en la "prudència" i en la necessitat de contenir el Covid-19. L'ajornament del Mataró s'enlaira està inclòs dins d'un decret signat avui on s'estableixen un conjunt de mesures per prevenir el risc de transmissió del virus. Aquestes mesures estan encarades en reduir i limitar les situacions i activitats de concurrència pública de persones no convivents que afavoreixen el contagi comunitari de la Covid-19. Després de la crisi sanitària s'havia buscat una alternativa a la celebració de Les Santes i s'havia treballat en una proposta cultural diversa amb 56 actuacions en vuit escenaris diferents de la ciutat, amb una combinació entre propostes professionals i la participació de diferents entitats de la ciutat. També s'havia de celebrar la Cursa Popular i la Travessa al Port. El programa tenia un pressupost de 250.000 euros. Aquesta decisió arriba després del repunt de casos positius per Covid-19 registrats els darrers dies a la capital del Maresme. Amb tot, l'Ajuntament treballa amb la possibilitat de poder celebrar el Mataró s'enlaira abans del juliol del 2021.

D'altra banda, l'alcalde també ha comentat en l'entrevista que demà tindrà una trobada amb representants del Departament de Salut per avaluar l'evolució de la Covid-19 a la ciutat. Aquesta reunió ve motivada per la carta que Bote va enviar aquest cap de setmana a la consellera del ram, Alba Vergés.
Pel que fa a l'augment de positius registrats els darrers dies a la ciutat, Bote ha afirmat que "cal ser prudent". En aquest sentit, l'alcalde mataroní ha assenyalat que en la reunió de demà es posarà damunt la taula què cal fer a Mataró i també sobre com afectaràn a la ciutat les mesures de restricció que la Generalitat ha posat en marxa a Barcelona i a les ciutats de l'Àrea Metropolitana. Bote ha remarcat que es vol una "bona coordinació" entre Ajuntament i Generalitat.

Finalment, l'alcalde ha recalcat que els millors instruments per prevenir una segona onada del virus a Mataró són intensificar l'ús de la mascareta, la higiene, la neteja de mans o la distància de seguretat, entre d'altres.

Informa: Ll. Arcal