Rosario Flores encapçala la programació musical de les Santes 2018

Rosario, Els Amics de les Arts i Txarango són les grans apostes musicals de Les Santes d’aquest any. La programació ja és pública i a falta de confirmar horaris ja es coneixen els principals actes tradicionals i de foc, de música i els espectacles familiars i de carrer. L’aposta musical passa per una quarantena de formacions que arriben a la Festa Major de Mataró encapçalats per un dels grans noms: Rosario. 

Serà Rosario qui després dels focs artificials del dia 27 de juliol pujarà a l’escenari de la Platja del Varador on dies abans s’hi haurà celebrat la sisena edició de les Dissantes amb Txarango, Mataró Rumba All Stars, Germà Negre i Suu. Uns dels grans caps de cartell aquest any també són Els Amics de les Arts. Un programa molt ampli i divers que des de Cultura Mataró valoren molt positivament pel conjunt d’estils diferents que engloba. Escoltem la regidora de Cultura, Núria Moreno. 

A més d’aquests grups també es podrà gaudir de swing amb Shaking’all, de música negra amb La Soul Machine o altres formacions com Doctor Prats, la Big Band Jazz Maresme, GospelSons, Joan Lorente, l’Orquestra de Mataró o la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme. 

Pel que fa els actes de cultura popular el tret de sortida de Les Santes es donarà amb l’Estrena el divendres 19 de juliol. L’estrenador serà aquesta vegada el valencià Josep Vicent Frechina, activista i estudiós de la música i la cultura popular. A la Postal de Gegants la Família Robafaves ha convidat a ‘Los Gigantes de Zaragoza”, una comparsa formada per 12 figures i que aterraran a Mataró el 28 de juliol. La ‘Faràndula Gironina’ seran els protagonistes de l’Encesa del Ball de Diables de Mataró i a l’Escapada Negra Nit les figures convidades seran els Diables de Sant Cugat, els Diables de les Corts, els Diables de Molins de Rei, la Pàjara de Terrassa i la Cuca de Castellbisbal. 

De cara a la Diada Castellera de Les Santes els Capgrossos de Mataró tornen a convidar colles de primera línia del món casteller. Així, i com ja és tradició actuaran a la Plaça de Santa Anna i conjuntament amb els amfitrions, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. 
Els jardins del Nou Parc Central tornaran a centralitzar bona part de la programació familiar i de teatre. Hi haurà espais de jocs, racó de contes, espai de dibuix i pintura, tangram, dansa i escacs, entre d’altres propostes. Serà l’espai en què s’hi estrenarà l’espectacle “Chicago”, de l’Aula de Teatre sota la direcció de Rubén Yuste i Marc Flynn. També s’hi oferiran els espectacles ‘Koselig’ de la companyia Cap i Cua i ’78 Tours’ de Los Muchachos. 

Pels més petits la programació també contempla l’Esquitxada de colors del 25 de juliol al matí i l’espectacle “Campi qui pugui” del grup Embauka que animarà la Convidada de la Tarda Guillada. 

Les Santes també volen continuar amb potenciar una festa cívica, segura i solidària i és per això que es consoliden campanyes com la dels gots solidaris, la del voluntariat per fomentar la participació de la ciutadania, la de sensibilització per a la prevenció de riscos o la més recent: la campanya per fer de Les Santes una Festa Major no sexista i sense violències. 

M.Gómez